Ajam pangang

 

4 personen

Wat heb je nodig?

4 kippebouten/poten/dijen
Ketjap manis (kaki tiga)
4 tenen knoflook geperst of gesnipperd
Olie
Citroen

 Stap 1

Maak de kip schoon en laat in zout en citroensap ruste

Stap 2

Fruit in een braadpan de knoflook lichtjes aan
Blus af met een flinke scheut ketjap
Pers er een halve citroen in uit
Roer goed door en laat de pan staan

Stap3

Braad de kip in olie goudbruin en gaar.
Laat uitlekken

Stap 4

Verwarm op laag vuur de ketjapsaus en doe de uitgelekte kip erin
Druk de kip een beetje stuk in de saus zodat het de kip in kan trekken.
Draai de kip om en druk weer goed in de saus. 
Goed warm laten worden (niet te lang laten koken)

Eet met rijst, atjar, kroepoek

Selamat makan!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This