Ajam Semoor
4 personen
Wat heb je nodig?
1 zakje boemboe Ajam semoor
Een pond kippendijen of kipfilet
2 uien
Ketjap manis
2 tomaten
Nootmuskaat.
Klontje bakboter
Scheutje olijfolie
2 teentjes knoflook of een theelepel gehakte knoflook uit een potje
Scheut water
Sambal oelek (voor de liefhebber)
Stap 1
Snipper de uien
Snijd de kip in blokjes
De tomaten in vieren
Stap 2
Doe boter en olijfolie in een braadpan
Fruit de inhoud van het zakje even in de olie/boter
Doe ui en kip erbij
Roerbak 2 tot 3 minuten
Stap 3
Doe de knoflook en de tomaten erbij
Roerbak eventjes mee
Theelepeltje nootmuskaat erbij
Blus af met een water totdat de kip 2 cm onder staat.
Stap 4
Draai het vuur op klein
2 eetlepels ketjap erbij
Sluit de pan af en smoor de kip gaar in 20 minuten.
Proef of er nog wat nodig is, zout en peper naar smaak
Voor de liefhebben misschien nog wat sambal oelek.
Eet met rijst. Zakje kroepoek erbij, klaar ben je. (Zelf kroepoek bakken? Lees de werkwijze)
Combineer met sambal goreng boontjes, Foe yong hai.
Selamat makan!