Gado-Gado

 

Voor dit gerecht heb je boemboe petjel of boemboe gado-gado nodig. Dit is gebaseerd op pindasaus.

Wat heb je nodig?

 

Halve Spitskool in smalle repen gesneden

1 pond Boontjes pond in stukjes van ongeveer 3 a 4 cm gesneden

4 Gekookte eieren

1 pond Taugé 

Halve Komkommer in kleine blokjes gesneden

Gefruite uitjes

 

 Stap 1

 

Blancheer de repen spitskool en laat goed uitlekken

Kook de boontjes tot beetgaar

Gebruik het kokende water van de boontjes om de taugé in te blancheren doe dit niet langer dan een minuut

Laat alles goed uitlekken

 

Stap 2

 

Neem een grote schaal en schik de soorten groenten naast elkaar

Snijd de eieren in 8 partjes en leg ze op de groenten

Schud er wat gefruite uitjes overheen

 

Stap 3

Maak de petjel of gadogado saus zoals beschreven op het zakje

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de petjel saus, de gado-gado is wat zoeter.

 

Stap 4

Schep wat rijst op een bord, schik er van alle groenten wat bovenop, stukjes ei erop en schep er saus overheen.

 

Je kunt combineren met Saté of Ajam semoor, kroepoek.

 

Selamat makan!

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This