Sate 

Babi (Varken) en Ajam (Kip)

Voor dit recept heb je boemboe satésaus nodig. In de Toko vindt je vele soorten in zakjes waar je
alleen maar water hoeft toe te voegen.

Wat heb je nodig?

1 kilo vlees of kip in blokjes (varkenslappen/schouderkarbonade/kipfilet/kippendij.)
Satéstokjes
1 eetlepel gemalen ketoembar (Koriander)
3a4 teentjes knoflook
Zout/peper
Een halve citroen
Scheut zonnebloemolie
Ketjap manis, van het merk Kaki Tiga vind ik persoonlijk het lekkerst voor deze saté.

 Stap 1

Doe het vlees/de kip in een grote schaal.

Meng alle ingrediënten door het vlees. Dek de schaal af en laat dit (het liefst een nacht) staan zodat de kruiden goed in het vlees trekt.

Stap 2

Doe bamboe stokjes in een glas water voordat je de saté gaat rijgen. Zo voorkom je dat de stokjes gaan branden.  

Spies de blokjes vlees in de lengte aan de stokjes. Doe niet meer dan 3 of 4 stukjes vlees aan de stokjes en zorg dat je het puntje bedekt.

Stap 3

Maak de satésaus zoals aangegeven op het zakje.

Stap 4

Bak de saté op de bbq of in de oven gaar. 

Eet met lontong of rijst 

Je kunt combineren met Gado-Gado, kroepoek, gefruite uitjes, atjar.

Selamat makan!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This