Bami Kuah (Bami soep)
4 personen
Bami soep (Bami kuah)
Nodig:
- 1,5 liter water
- 200 gram varkenspoulet (in smalle reepjes gesneden)
- 2 eetlepels slaolie
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels
- 2 runderboullionblokjes
- 2 eetlepels ketjap manis
- halve prei
- 150 gr spitskool óf Chinese kool óf 1 paksoi
- 250 gram dunne mie
- Zout en peper naar smaak (let op er zit ook al bouillionblokjes in)
- 2 eieren (bak hier een dunne omelet van)
Garnering:
- Klein bosje selderij ( klein gesneden)
- lenteui
- Gefruite uitjes
- Reepjes omelet
- Sambal
- Kroepoek
Bereidingswijze:
Snijd de ui in ringen
Snijd de knoflook klein
Snijd de prei in smalle ringen
Snijd de groenten in smalle stroken
Snijd de lenteui heel fijn.
Bak de varkenspoulet aan in de olie.
Doe er peper, de uien en knoflook bij.
Als de uien glazig zijn (Dus niet bruin!) blus je af met het water.
Doe de bouillionblokjes en de fijngesneden prei erbij.
Als de prei een beetje zacht is dan kun je de rest van de groenten erbij doen. Deze hoeven niet helemaal zachtgekookt te worden.
Maak het af met de ketjap en even proeven of er nog wat bij moet.
Doe de mie er rauw bij en laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken totdat de mie gaar is. (Het mag niet te zacht worden).
Schep wat van alle ingrediënten in een grote kom, garneer met reepjes omelet, gefruite uitjes, lenteui en voor de liefhebber een klein schepje sambal.