Ajam Pedis (Hete kip)

 

4 personen

 

 

2 grote uien

2 stengels sereh

2 teentjes knoflook

2 theelepels sambal oelek

6 kippedij

Beetje suiker

Olie

 

Snijd de ui in ringen en fruit in olie, NIET tot bruin maar lobbig.

Geperste knoflook teentjes erbij fruiten (Niet tot bruin)

Kneus de sereh en laat mee fruiten op klein vuur

Sambal oelek erbij en ongeveer 5 minuten laten ‘indikken’ totdat de smaken gemengd zijn (boemboe).

Heel klein beetje suiker voor de smaak

 

Bak de kip in olie, hoeft niet gaar te zijn alleen een beetje bruin aan de buitenkant.

Doe de kip bij de boemboe en met de deksel op de pan gaar sudderen

 

De sambal oelek is al zout dus voeg pas zout bij als je dat naderhand nodig vindt.

 

Lekker met atjar ketimoen en witte rijst.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This