Indische Loempia’s
Indische Loempia’s met kip
Nodig:
Een pak loempia vellen van 40 stuks. (AH of Jumbo in het vriesvak)
1 pond Kipfilet
1 grote ui
1 spitskool of witte kool
1 prei
Wortels (2 grote of 4 kleine)
Boulionblokjes
Peper
2 tenen knoflook
1 ei
(eventueel taugé. Ik kies ervoor om het niet te doen omdat er dan zoveel vocht vrijkomt en gaat spetteren bij het bakken. Wil je het wel gebruiken dan voeg je dit op het laatst toe.)
Zonnebloemolie om in te frituren
Was de kipfilet en kook in een ruime pan water zacht.
Laat afkoelen en ‘pluis’ tot hele fijne draadjes/stukjes
(handig om een nacht vantevoren te doen)
Snipper het ui
Snijd de spitskool in hele fijne strookjes
Prei in hele fijne ringetjes
Rasp de wortels
Fruit het gesnipperde ui aan in een eetlepel olie
Doe de fijngesneden knoflook erbij
Roer even door
Op hoog vuur de groenten en de geplozen kip erbij
Verkruimel het boullionblokje en blijf goed omscheppen (ongeeveer 5 minuten)
!Laat de groenten knapperig!
Laat de vulling uitlekken in een vergiet en afkoelen. (niet afdekken)
Haal de vellen voorzichtig van elkaar en bewaar ze in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen.
Kluts eiwit los
Leg een vel met de punt naar je toe op tafel
Schep 1 eetlepel vulling op het midden van het vel.
Vouw de punt die erover heen
Vouw de zijkanten dicht
Rol de loempia stevig op en ‘lijm’ met een beetje eiwit
Verhit olie in een wok of braadpan
Probeer met een loempia of de olie heet genoeg is (te heet verbrandt meteen)
De loempia is klaar als het korstje lichtbruin kleurt.
De vulling is immers al gaar.
Bak 4 tegelijk in het begin. Als je geoefend bent kun je er meerdere tegelijk bakken.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Eet met chilisaus (voor wat milder leng je het aan met tomatenketchup)
Wil je echte loempia saus maken vraag mij om het recept!
- Voor vegetarische loempia’s gebruik je tahoe (tofu)
Snijdtfijne stukjes en roerbak met de groenten mee.
Je kunt ze invriezen en daarna ontdooien en in de airfryer of oven opwarmen.
Selemat Makan!!
Groetjes Yvonne