Indische Loempia’s

 

Indische Loempia’s met kip

 

Nodig:

 

Een pak loempia vellen van 40 stuks. (AH of Jumbo in het vriesvak)

1 pond Kipfilet

1 grote ui

1 spitskool of witte kool

1 prei

Wortels (2 grote of 4 kleine)

Boulionblokjes

Peper

2 tenen knoflook

1 ei

 

(eventueel taugé. Ik kies ervoor om het niet te doen omdat er dan zoveel vocht vrijkomt en gaat spetteren bij het bakken. Wil je het wel gebruiken dan voeg je dit op het laatst toe.)

 

Zonnebloemolie om in te frituren

 

 

Was de kipfilet en kook in een ruime pan water zacht.

Laat afkoelen en ‘pluis’ tot hele fijne draadjes/stukjes

(handig om een nacht vantevoren te doen)

 

Snipper het ui

Snijd de spitskool in hele fijne strookjes

Prei in hele fijne ringetjes

Rasp de wortels

 

Fruit het gesnipperde ui aan in een eetlepel olie

Doe de fijngesneden knoflook erbij

Roer even door

Op hoog vuur de groenten en de geplozen kip erbij

Verkruimel het boullionblokje en blijf goed omscheppen (ongeeveer 5 minuten)

 

 

!Laat de groenten knapperig!

 

 

Laat de vulling uitlekken in een vergiet en afkoelen. (niet afdekken)

 

Haal de vellen voorzichtig van elkaar en bewaar ze in een plastic zak zodat ze niet uitdrogen.

 

Kluts eiwit los

 

Leg een vel met de punt naar je toe op tafel

Schep 1 eetlepel vulling op het midden van het vel.

Vouw de punt die erover heen

Vouw de zijkanten dicht

Rol de loempia stevig op en ‘lijm’ met een beetje eiwit

 

Verhit olie in een wok of braadpan

 

Probeer met een loempia of de olie heet genoeg is (te heet verbrandt meteen)

 

De loempia is klaar als het korstje lichtbruin kleurt.

De vulling is immers al gaar.

 

Bak 4 tegelijk in het begin. Als je geoefend bent kun je er meerdere tegelijk bakken.

 

Laat uitlekken op keukenpapier.

 

Eet met chilisaus (voor wat milder leng je het aan met tomatenketchup)

 

Wil je echte loempia saus maken vraag mij om het recept!

 

  • Voor vegetarische loempia’s gebruik je tahoe (tofu)

              Snijdtfijne stukjes en roerbak met de groenten mee.

 

Je kunt ze invriezen en daarna ontdooien en in de airfryer of oven opwarmen.

 

Selemat Makan!!

 

Groetjes Yvonne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This