Martabak

MARTABAK (MET GEHAKTVULLING)

 

NODIG voor 40 stuks:

 

  • 1 pak loempia vellen uit de diepvries (Toko of Jumbo)
  • 250 gram rundergehakt
  • 2 preien
  • 1 grote ui
  • 4 grote eieren of 5 kleinere
  • 2 tenen knoflook
  • Peper en zout naar smaak (ongeveer een 1,5 theelepel zout en een halve theelepel peper)
  • Olie om in te frituren (Ik gebruik altijd zonnebloemolie)
  • Grote koekenpan
  • (optioneel 3 theelepels masala)

 

Werkwijze:

 

  • Laat de loempiavellen ontdooien in de verpakking. Haal de vellen uit de verpakking als ze ontdooit zijn en leg er een vochtige doek of plastic overheen om uitdrogen te voorkomen.
  • Was de pei goed en snijd in dunne ringen, zowel groen als witte gedeelte. (roer prei en ui door elkaar).
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflooktenen of snipper in kleine stukjes.

 

Rul het gehakt in een koekenpan en doe peper en zout naar smaak erbij.

Knoflook erbij en eventueel masala poeder als je dit wil gebruiken.

Zet dit opzij.

 

  • Kluts de eieren los in een kom en doe een beetje zout en peper bij.
  • Doe het gerulde gehakt mengsel erbij en meng het goed door elkaar.
  • Doe de helft van de prei/ui erbij.

 

Trek voorzichtig de vellen van elkaar en doe ze weer onder de natte doek/plastic.

 

  • Leg een vel diagonaal voor je neer.
  • Vul met een eetlepel mengsel in het midden van het vel en vul aan met een klein handje/schepje prei/ui.
  • Vouw de linker- en rechterkant naar elkaar toe. De randen moeten over elkaar heen.
  • Dan de onderste kant en sluit af met de bovenste kant.
  • Maak de randen met wat water nat zodat de Martabak beter sluit.

 

Verwarm wat olie (klein laagje) in een koekenpan. De Martabakken worden gebakken en hoeven niet onder de olie te staan.

Leg de Martabak in de pan (HET VOUWGEDEELTE ONDEROP)

 

Bak ze op half vuur 2 minuten op elke kant.

Alleen het ei moet garen, het vlees is al gaar.

De groenten mogen knapperig blijven!!!

 

Laat de Martabak pakketjes uitlekken op keukenpapier.

 

Eet met zoete chilisaus of zoetzure atjar. (of allebei)

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This