Sambal goreng boontjes
4 personen
Wat heb je nodig?
Een zakje (kuipje) boemboe sambal goreng. (Met deze boemboe kun je vele gerechten maken)
1 puntpaprika (in kleine stukjes of reepjes)
1 ui (gesnipperd)
500 gr boontjes ( in stukjes van ongeveer 2a3 cm)
2 tomaten (in vieren)
Eventueel sambal oelek
1 teentje knoflook (geperst of gesneden)
2 cm Kokosblok of kokosmelk uit een blikje
Olie
Stap 1
Fruit de gesnipperde ui in 2 eetlepels olie glazig. Doe de boeboe erbij en fruit nog ongeveer een
minuut mee. goed omscheppen.
De knoflook erbij.
Stap 2
Voeg de boontjes, tomaten en puntpaprika toe.
Roer goed om en proef of je er wat sambal bij wilt hebben (dit kan ook op het einde)
Stap 3
Blus af met een scheut water (niet teveel want er komt uit de tomaten ook vocht, je kan later nog
bijdoen als het te weinig is)
Stap 4
Half blikje kokosmelk of kokosblok.
Deksel op de pan en laat sudderen totdat de boontjes beetgaar zijn. (Dus niet van die kleffe
doorgekookte bonen)
Lekker met rijst.
Je kunt combineren met Ajam Semoor, Foe young hai, kroekpoek.
Selamat makan!