Gado-Gado
Voor dit gerecht heb je boemboe petjel of boemboe gado-gado nodig. Dit is gebaseerd op pindasaus.
Wat heb je nodig?
Halve Spitskool in smalle repen gesneden
1 pond Boontjes pond in stukjes van ongeveer 3 a 4 cm gesneden
4 Gekookte eieren
1 pond Taugé
Halve Komkommer in kleine blokjes gesneden
Gefruite uitjes
Stap 1
Blancheer de repen spitskool en laat goed uitlekken
Kook de boontjes tot beetgaar
Gebruik het kokende water van de boontjes om de taugé in te blancheren doe dit niet langer dan een minuut
Laat alles goed uitlekken
Stap 2
Neem een grote schaal en schik de soorten groenten naast elkaar
Snijd de eieren in 8 partjes en leg ze op de groenten
Schud er wat gefruite uitjes overheen
Stap 3
Maak de petjel of gadogado saus zoals beschreven op het zakje
Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de petjel saus, de gado-gado is wat zoeter.
Stap 4
Schep wat rijst op een bord, schik er van alle groenten wat bovenop, stukjes ei erop en schep er saus overheen.
Je kunt combineren met Saté of Ajam semoor, kroepoek.
Selamat makan!