Soto Ajam
Voor dit gerecht heb je 2 zakjes boemboe soto nodig
Wat heb je nodig?
3 kippenbouten 0f 2 kipfilets
1 stengel sereh (citroengras)
2 stengels selderij (géén bleekselderij)
Water
400 gram taugé geblancheerd
Bosje selderij klein gesneden
4 gekookte eieren
Schijfjes citroen
Kleine prei in smalle reepjes
Ketjap manis
Sambal oelek
(aardappelblokjes, echter dit is niet bij iedereen favoriet)
Stap 1
Snipper de uien
Snijd de kip in blokjes
De tomaten in vieren
Stap 2
Doe boter en olijfolie in een braadpan
Fruit de inhoud van het zakje even in de olie/boter
Doe ui en kip erbij
Roerbak 2 tot 3 minuten
Stap 3
Doe de knoflook en de tomaten erbij
Roerbak eventjes mee
Theelepeltje nootmuskaat erbij
Blus af met een water totdat de kip 2 cm onder staat.
Stap 4
Draai het vuur op klein
2 eetlepels ketjap erbij
Sluit de pan af en smoor de kip gaar in 20 minuten.
Proef of er nog wat nodig is, zout en peper naar smaak
Voor de liefhebben misschien nog wat sambal oelek.
Eet met rijst. Zakje kroepoek erbij, klaar ben je. (Zelf kroepoek bakken? Lees de werkwijze)
Combineer met sambal goreng boontjes, Foe yong hai.
Selemat makan!