Rendang
Voor dit gerecht heb je boemboe rendang nodig.
Wat heb je nodig?
Een kilo runderlappen in blokjes gesneden
1 ui gesnipperd
1 tomaat in vieren
2 teentjes knoflook geperst of gesnipperd
Olie
Stap 1
Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan
Bak de boemboe rendang aan en voeg daar het vlees en de ui aan toe
Roer goed om totdat het vlees aan alle kanten aangebraden is
Stap 2
Doe de knoflook erbij
Daarna de tomaat
Bak nog een paar minuten terwijl je goed omschept.
Giet er een halve liter water bij en roer je alles goed door elkaar
Stap 3
Als het water kookt draai je het vuur op de laagste stand en laat je sudderen totdat het vlees zacht is. Dit duurt meestal anderhalf of twee uur.
Het lekkerst is om de Rendang een dag later te eten. De kruiden zijn dan goed ingetrokken.
Eet met rijst
Je kunt Rendang combineren met sambal goreng boontjes, atjar en kroepoek
Selamat makan!